Izvor:
24.02.2018 u 16:33
0

Akcija besplatnih preventivnih pregleda i sutra u Kliničkom centru Srbije!

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Kliničkom centru Srbije, koja uključuje oftamološke, kardiološke preglede, tumor markere i preglede u vezi sa gojaznošću, nastaviće se i sutra, saopštila je danas ta ustanova.

Klinički centar Srbije (KCS) će, kako se navodi u saopštenju, i u nedelju 25. februara, u periodu od 8.00 do 16.00 časova učestvovati u akciji besplatnih preventivnih pregleda.

Svi zainteresovani građani, i oni bez zdravstvene kartice, biće u prilici da u KCS obave kardiološke preglede i laboratorijske analize – tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), izmere nivo šećera u krvi i urade preglede vezane za dijetetiku, higijenu ishrane i gojaznost, a svi ti pregledi će se obavljati u Poliklinici KCS.

Pored toga, u ambulantama Klinike za očne bolesti obavljaće se i oftalmološki pregledi.

KCS u saopštenju poziva sve građane da učestvuju u akciji koju u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja šesti put za redom u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Do sada je blizu 100.000 građana učestvovalo u ovoj akciji, a kod njih više od 2 000 sprečeno je ozbiljno oboljenje, navodi se u saopštenju i poručuje da je prevencija najbolji put do očuvanja zdravlja.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter