Izvor:
14.07.2016 u 19:47
0

VAŽNO UPOZORENJE RHMZ-a: Pazite se, moguć je GRAD i OLUJNI VETAR!

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog mogućnosti da danas po podne na području Vojvodine dođe do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom i oko 20mm kiše.

Sutra se očekuju obilne padavine, po podne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutru i pre podne na severu i istoku.U većini mesta biće od 20 do 30 mm padavina, lokalno i oko 50 mm, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Kako se navodi u saopštenju RHMZ, sutra će biti osetno svežije, umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom po podne, uveče i tokom noći kada se očekuju obilne padavine i to prvo u zapadnim i južnim krajevima, a potom na severu i istoku.

Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar.

Vetar ce biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18°C, na jugu i istoku do 22°C. Najviša temperatura od 20°C na severu do 27°C na istoku.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i osetno svežije, pre podne uglavnom suvo, po podne, uveče i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 17°C, najviša 22 stepena.

Prema prognozi vremena za sedam dana, u subotu umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito ujutru i pre podne.

U većini mesta se očekuje 20 do 30 mm kiše za 12 sati, lokalno i do 50 mm, moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, uglavnom na severu i istoku zemlje.

U nedelju će biti promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. U ponedeljak razvedravanje, a zatim do kraja perioda pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter