Izvor:
12.07.2016 u 13:11
0

DANAS PAKLENE TEMPERATURE: Evo kada nas očekuje OSVEŽENJE!

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije zbog veoma toplog vremena, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, koje važi danas i sutra u celoj zemlji, a u četvrtak, 14. jula, u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Po podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na jugozapadu Srbije biće kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), a u ostalim krajevima slab vetar, promenljivog smera.

Najniža temperatura od 13 do 20 stepeni, na području Beograda i južnog Banata do 24, a najviša od 34 do 37 stepeni. U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće umeren vetar, pre podne i sredinom dana povremeno jak, jugoistočni (topla košava). Najniža temperatura biti oko 23, najviša oko 35 stepeni. U Srbiji će u sredu, prema izgledima vremena za sedam dana, do 19. jula, biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura od 34 do 38 stepeni. U donjem Podunavlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar (topla košava).

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u četvrtak do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se osveženje, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Od petka do kraja sedmice promenljivo oblačno i znatno svežije sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova. Od ponedeljka pretežno sunčano uz postepen porast temperature, saopštio je RHMZ.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter