Izvor:
11.07.2016 u 14:46
0

Vernici slave sveca koji je LEČIO DODIROM!

Prepodobni Pavle je bio rodom iz grada Korinta, od roditelja hrišćana. Vaspitan u pobožnosti, on je još kao mlad zavoleo Boga, pa se posle školovanja povukao u jedan manastir i postao monah. On se mnogo trudio u postničkim podvizima i postao je iskusan podvižnik.

No na njega se okomio demon bluda. Jedne noći, kada je prepodobni Pavle stajao na molitvi, pred njega je u vidljivom obliku stupio demon bluda i rekao mu – Ako bar jedanput ne zadovoljiš svoju telesnu pohotu, ja ću žestoko zaratiti na tebe. Na to mu je Pavle zapretio imenom Hristovim i oterao ga krsnim znakom.

Posle toga demon je nagovorio neku razvratnu ženu, koja je nedavno rodila dete, da odnese svoje dete prepodobnom Pavlu, spusti mu ga u krilo i kaže – “Od tebe začeh i rodih ovo dete”. Starac je s radošću primio dete. Tada su jeretici došli k starcu, vezali mu ruke pozadi, privezali mu dete oko vrata, vodili ga po gradu i ismevali ga.

Pavle je stao usred naroda, dao znak rukom i rekao – “Čujte, braćo! Da upitamo ovo dete, neka nam kaže, ko mu je otac”. Detetu kojem je bilo tek nekoliko dana Pavle je rekao: “Kaži nam, ko ti je otac”? A dete, poderavši svoje pelene, pokazalo je rukom na nekog kovača i reklo: “Ovaj je moj otac, a ne Pavle monah”.

Čuvši to, ljudi su se poklonili starcu, moleći oproštaj od njega. Od toga vremena Bog je darovao prepodobnog Pavla darom isceljivanja. Pavle je polagao svoje ruke na bolesnike i oni su ozdravljali.

Prepodobni je poživeo sedamdeset i nekoliko godina, kad je otišao ka Gospodu, kome je usrdno poslužio. Uvršćen je među svetitelje i zajedno s njima slavi Jednog u Trojici Boga.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Mii11Lena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter