Izvor:
28.06.2016 u 01:51
0

HAOS U SRBIJI: Vetar čupao drveće, potop u gradovima širom zemlje!

Snažno nevreme sa kišom i vetrom, kao što je bilo najavljeno, zahvatili su popodne i večeras Beograd i Novi Sad, kao i veći deo Srbije.

Oko 18.00 časova jaka kiša praćena vetrom pocela je da pada u prestonici Srbije, gde se naglo naoblačilo i došlo do pada temperature.

Vetar i jaka kiša su, oko 17.00 časova, pogodili i Novi Sad, a lomili su granje i nosili ograde, javio je izveštač Tanjuga.

Posle 17.00 časova jaka kiša i vetar zahvatili su i Šabac, prenosi RTS dodajući da je dejstvovala protivgradna zaštita, i da grada nije bilo.

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti, osim nekoliko oborenih reklama i grana sa drveća.

Mediji su preneli da je snažno nevreme pogodilo i Zaječar, u kome su jak vetar, kiša i grad potrajali oko sat vremena.

Kako navode korisnici društvenih mreža, u centru grada za kratko vreme stvorio pravi potop, a vetar je bio toliko jak da je čupao saobracajne znakove.

Snažno nevreme je danas u poslepodnevnim satima pogodilo i Sremsku Mitrovicu, Šid i Rumu, dodaju mediji.

Nevreme je zahvatilo Šid posle 16 časova, gde je pala velika količina kiše, praćena olujnim vetrom.

Mediji tvrde da je Šid ostao bez struje i signala za Telenor mrežu, a da su ekipe Elektrodistribucije u Sremskoj Mitrovici na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Kiša praćena olujnim vetrom, kako navode, zahvatila je i deo opštine Ruma, pre svega sela Hrtkovce, Platičevo i Klenak.

Vetar je rušio stabla, a za sada nema obaveštenja o materijalnoj šteti, prenose mediji pozivajući se na Sremsku televiziju.

Repubulički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u toku veceri na području Banata, Pomoravlja, istocne i jugoistocne Srbije mestimično očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom, a ponegde i gradom.

Oblačnost će biti praćena jakim ili olujnim vetrom sa udarima od preko 70 kilometara po času.

Istovremeno sa zapada i jugozapada Srbije očekuje se slabljenje intenziteta i postepeni prestanak padavina, a na području Beograda kiša i povremeno grmljavina, navodi RHMZ.

Auto-moto savez Srbije je upozorio da pljuskovi sa grmljavinom, kojih trenutno ima najviše na području severne i centralne Srbije, umnogome utiču na otežano odvijanje saobraćaja.

AMS S savetuje vozačima da smanje brzinu i povećaju odstojanje od vozila ispred, a posebno da budu oprezni kroz stenske klisure zbog mogućih odrona,koji su, kako navodi, česti kada su ovakve nestabilne vremenske prilike u pitanju.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter