Izvor:
22.06.2016 u 17:15
0

REALIZACIJA PROJEKTA: Kineski ambasador ima poseban zadatak

Ambasador Narodne Republike Kine, Li Mančang, preneo je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Ðinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.

Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku železaru i izgradnju pruge Beograd – Budimpešta apsolutni prioritet. Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador NE Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno – prerađivačku industriju.

Tanjug
Foto: Twitter/blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter