Izvor:
22.02.2017 u 14:54
0

U školama od prvog do četvrtog razreda: OBAVEZNE PETNAESTOMINUTNE FIZIČKE AKTIVNOSTI!

Od marta u svih 1.206 osnovnih škola u Srbiji uvodi se program „Pokrenimo našu decu”. Cilj je da se obaveznim petnaestominutnim fizičkim aktivnostima preduprede deformiteti kičme i stopala, kao i gojaznost kod najmlađih učenika.

Učenici od prvog do četvrtog razreda svih 1.206 osnovnih škola u Srbiji od marta će imati obavezne svakodnevne petnaestominutne vežbe.

Ovu novinu je juče u novobeogradskoj OŠ „Mladost” najavio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prilikom potpisivanja protokola o saradnji sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i kompanijom „Knjaz Miloš”, u okviru projekata „Pokrenimo našu decu”, koji je inicirala ova kompanija i njen brend „Akva viva”.

Šarčević je naglasio da se mesecima u javnosti govori kako je đacima potrebno više fizičke aktivnosti u školi i van nje. Uvođenje petnaestominutnog vežbanja korak je ka prevenciji nastanka deformiteta kičme i stopala kao i gojaznosti kod najmlađih učenika.

Izvor: Politika
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter