Izvor:
27.01.2017 u 02:57
0

Vozači, oprez! Sumaglica smanjuje vidljivost, postoji opasnost od poledice!

Sumaglica ove večeri smanjuje vidljivost u većem delu Srbije, a slab sneg pada na području Kraljeva, Kragujevca, Chuprije i Sjenice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na autoputevima, kao i na putevima u nižim predelima vozače očekuje dobra prohodnost, dok na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima treba računati sa povremeno ugaženim snegom na kolovozu.

Međutim, zbog nižih temperatura i vlažnosti kolovoza, opasnost od poledice je uvek prisutna, zato, ukoliko se ne prilagodi brzina predviđena za zimske uslove, nagla promena pravca, naglo kočenje ili nedovoljno odstojanje između vozila, može dovesti do izazivanja saobraćajnih nezgoda.

Saobraćaj je trenutno umerenog inteziteta, ali veći broj vozila se očekuje na autoputevima i prilazima zimskim turističkim centrima, s obzirom da je kraj polugodišta za osnovce i srednjoškolce i da počinje zimski raspust.

Na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja, ali svakako vozačima savetujemo da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi izbegli eventualna kraća zadržavanja.

Na pojedinim putevima u višim predelima Valjeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Tutina, gde se sneg zadržao na kolovozu, na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.

Iz JP Puteva Srbije apeluju na vozače da bez obavezne zimske opreme ne kreću na put, a koja podrazumeva sva četiri zimska pneumatika i lance za sneg, koji moraju biti u prtljažniku i po potrebi se montirati.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: factor.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter