Izvor:
18.12.2016 u 02:15
0

Vozači, oprez! Slaba MAGLA usporava SAOBRAĆAJ!

Magla i sumaglica večeras smanjuju vidljivost po kotlinama i dužinom rečnih tokova, što usporava i otežava saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U područjima sa maglom, pored držanja većeg odstojanja između vozila, potrebna je pažljiva vožnja zbog nižih temperatura, vlažnih kolovoza i moguće poledice, na šta AMSS posebno skreće pažnju vozačima.

Na važnijim putnim pravcima saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se bez zastoja, a na deonicama gde su radovi u toku potrebno je prilagoditi vožnju uslovima na putu.

AMS podseća da do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako su zbog vremenskih uslova na kolovozu sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Tanjug
Foto: Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter