Izvor:
11.05.2016 u 23:14
0

AVION ZA NJUJORK SLETEO: Vodeni topovi dočekali ERBAS

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla danas je sleteo novi avion Er Srbije "Erbas A330", koji će leteti između Beograda i Njujorka.

Erbas A330 sa 254 sedišta najveći je avion u floti Er Srbije, a njegovom sletanju prisustvovali su generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i predsednik nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je kazao da je taj avion simbol ekonomskog oporavka Srbije koji će potvrditi da je Srbija dominantna zemlja u ovom delu Evrope. "Od 11 zemalja samo Srbija ima ovaj let… Naš cilj je da privučemo veliki broj investitora u zemlju, a sve je to lakše kad imamo direktnu vezu sa Amerikom", dodao je on.

Prema njegovim rečima, let od Beograda do Njujorka je "kruna" napora vlasti u Srbiji da od kompanije koja je bila na ivici bankrota "napravi" profitabilnu kompaniju.

"To sa Er Srbijom nije bilo lako… Ovo je najveći avion u regionu i Srbija treba da bude ponosna", rekao je Mali i dodao da će u narednom periodu biti odlučeno kako će se avion zvati.

Avion je iznajmljen od Er Indije za pola miliona dolara mesečno, a može da primi 10 tona robe po letu. Promotivna cena karata u nižoj sezoni je 440 evra za povratnu kartu dok je prvi direktan let za Njujork planiran je za 23. jun, a predvidjeno je pet letova nedeljno.

Izvor:Beta
Foto: Tanjug video/ Print screen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter