Izvor:
14.12.2019 u 10:43
0

U TOKU “PHISHING KAMPANJA“: Podaci klijenata nekoliko banaka u Srbiji UGROŽENI!

Ukoliko vam na mejl stigne obaveštenje od banke o deviznom prilivu novca, obratite posebnu pažnju jer je u toku pokušaj krađe podataka klijenata nekoliko banaka u Srbiji, a putem falsifikovane veb stranice, upozorila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

– U toku je veoma uverljiva 'phishing kampanja' prema klijentima nekoliko banaka koje posluju u Srbiji", navela je agencija na svom veb sajtu.

"Phishing" imejl koji se šalje u ime nekoliko banaka, izgleda kao da stiže sa legitimnog domena, tekst je obaveštenje o deviznom prilivu novca, a zlonamerni prilog sadrži .pdf fajl u zip formatu, koji u pozadini pokreće zlonamerni kod, objašnjavaju.

Preporuka Nacionalnog CERT-a svim klijentima banaka je da ukoliko dobiju ovakav imejl isti odmah izbrišu, a naročito da obrate pažnju i ne otvaraju prilog.

Na osnovu dostupnih informacija obaveštavamo građane da ovi imejlovi nisu poslati sa servera banaka – ističu iz agencije.

Kako navode Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, zlonamerni prilog je vrlo sofisticiran i prepoznalo ga je samo nekoliko antivirusnih softvera.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/superhabertv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter