Izvor:
09.12.2019 u 21:48
0

RADOJIČIĆ: Decu treba više da učimo da pružaju pomoć jedni drugima! (VIDEO)

U Starom dvoru večeras je održana tradicionalna 5. manifestacija Prihvalitilišta za decu povodom nagradnog konkursa "Snežna čarolija", a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je da je od velike važnosti da se deca uče od malena da pružaju pomoć jedni drugima.

On je izrazio zadovoljstvo zbog broja dece koja su učestvovala u konkursu, napominjujući da je ovakav vid druženja bitan za njihovo razmišljanje i kreiranje stavova.

Preko 700 radova je poslato, bitno je da se razume poruka da pomoć koju jedni drugima pružamo nema cenu i da je podrška rešenje za sve – istakao je Radojičić.

Kako je dodao, druženje u Starom dvoru je bila jedinstvena prilika za zbližavanje dece, i nihovo zajedničko učenje.

Ističe da je trenutno 28 dece u Prihvatilištu za decu Beograda i da se svakodnevno radi na poboljšanju uslova u dnevnim boravcima.

Beograd mora biti grad po meri deteta i mi moramo činiti maksimalan napor da sva deca imaju podjednake uslove za razvoj i uspeh u životu – istakao je Radojičić.

Direktorka Prihvatilišta za decu Danijela Stajković istakla je da je privilegija brinuti o deci kojoj je pomoć neophodna.

Mi se sa ovom našom decom osećamo mladima i hvala im na tome. Najvažnije je da se deci obezbedi sigurno okruženje, i da svako dete bude zbrinuto i bezbedno – poručila je Stajković.

Kako je dodala, ozbiljan tim ljudi 24 sata brine o svakom detetu u prihvatilištu.

Oni su uzrasta od sedam do 17 godina, i oni su ti koji nama daju energiju, a nova zgrada prihvatilišta je pomak u pomoći koja je njima potrebna – istakla je Stajković.

Prema njenim rečima, glavna ideja konkursa je bila da se deca kreativno izražavaju na papiru, i tako razmenjuju svoja iskustva, bez upotrebe društvenih mreža.

Na početku smo imali oko 40 radova, kasnije oko 100, da bi sada taj broj bio preko 700, i mi smo ponosni na tu činjenicu – izjavila je Stajković.

Uručene nagrade su za kategorije za mlađi i stariji uzrast, a mališani su se takmičili u izradi najbolje maske, najboljeg ukrasa i najlepše čestitke.

Najveći broj radova stigao je iz predškolske ustanove"Lane" iz Grocke, "Zvezdara" i "Čika Jova Zmaj" sa Voždovca.

Nagradni konkurs je obuhvatio više od 20 beogradskih vrtića, osnovnih škola, prihvatilišta i domova za decu, u organizaciji Grada Beograda, Prihvatilišta za decu Beograda, uz podršku Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Izvor: Tanjug
Foto: beograd.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter