Izvor:
24.11.2019 u 16:04
0

NAJBOLJI RAGBISTI SRBIJE PRIDRUŽILI SE BORBI: Ne sme biti mesta za nasilje nad ženama! (FOTO)

Beogradski ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan priključili su se akciji protiv nasilja nad ženama i na današnjoj utakmici finala Kupa Srbije na teren su izašli u majicama "Stop nasilju nad ženama“, pružajući podršku zajedničkoj kampanji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mocart.

Nasille nad ženama je ogroman društveni problem koji prevazilazi institucije i zakone. Ako znamo da je gotovo svaka druga žena u Srbiji doživela neki vid nasilja, bilo da je to psihičko, fizičko ili ekonomsko nasilje, ili seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, ne možemo da govorimo o efikasnoj borbi protiv ovog problema ako se ne uključimo svi – izjavila je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je zahvalila ragbistima Crvene zvezde i Partizana što su – prepoznali značaj ove akcije i priključili se borbi za lepše, nenasilno društvo

Iz tabora crveno i crno belih kažu da u sportu, baš kao i u svim ostalim sferama života, ne treba da postoji mesto za diskriminaciju ili bilo kakvu vrstu nasilja, ali da se nažalost ova načela danas često krše što dovodi do strašnih situaciju u kojima su najčešće žrtve žene.

Ragbi je sport koji ceni vrednosti poput integriteta, solidarnosti i poštovanja prema svim učesnicima. Na ovaj način želeli bismo da zajednički ukažemo na rastući problem u našem okruženju i želeli bismo da zajedničkim naporima budemo jedan od činilaca koji će doprineti rešenju ovog problema. Zato danas šaljemo jasnu i glasnu poruku da na nasilje nad ženama ne smemo i nećemo zatvarati oči – navodi se u zajedničkoj izjavi dva kluba.

Koviljka Lončar, direktorka Mocarta, izjavila je da 70 odstozaposlenih u ovoj kompaniji čine žene, a da je 40 odsto njih u top menadžmentu, te da je borba za rodnu ravnopravnost i bolji položaj žena proistekla iz dugogodišnjeg društveno odgovornog rada kompanije.

Nasilje je problem s kojim se svi društveni akteri moraju boriti. Saradnju s Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost smo počeli nedavno na košarkaškom derbiju i srećna sam što su nas i najbolji ragbisti Srbije podržali – rekla je Koviljka Lončar.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter