NOVI APARATI STIŽU U SRBIJU: Koreja donirala medicinsku opremu VMA u vrednosti od 200.000 dolara! (VIDEO)

 Republika Koreja donirala je medicinsku opremu Vojnomedicinskoj akademiji u vrednosti od 200.000 dolara.

Donacija obuhvata digitalni mamograf, portabilni ultrazvučni aparat, osteodenzitometar i 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Ceremonija potpisivanja protokola o donaciji održana je danas u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, a potpisali su ga načelnik VMA pukovnik dr Miroslav Vukosavljević i drugi sekretar ambasade Republike Koreje u Beogradu Ði Von Saol.

Govoreći o značaju donacije, načelnik Vojnomedicinske akademije, pukovnik Vukosavljević, istakao je da je reč o važnoj donaciji više medicinskih aparata, među kojima su i oni koji su najvažniji za dijagnostiku zloćudnih stanja tumora - digitalni mamograf i portabilni ultrazvučni aparati.

- Važno je napomenuti i 10 monitora za intenzivna odeljenja i intenzivne nege, kojih nikada nije dovoljno. Naša saradnja sa Korejom će se produžiti i kroz druge donacije i saradnju, a sve na dobrobit naših pacijenata, bilo da je reč o vojnim ili civilnim osiguranicima, kojih ima više od pola miliona u dijagnostičkoj proceduri - naglasio je pukovnik Vukosavljević.

On je dodao da VMA ima pacijente i van granica naše zemlje, a novi aparati će doprineti bržoj dijagnostici i poboljšanju lečenja.

Ambasador Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če istakao je da je Vojnomedicinskoj akademiji Republika Koreja donirala medicinsku opremu u vrednosti oko 200 hiljada dolara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Ova godina je značajna jer proslavaljamo 30 godina postojanja bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno mi je drago što smo ove značajne godine realizovali ovu donaciju, uz želju da aparati koje smo donirali služe za bolje medicinske usluge građanima Srbije - naglasio je ambasador Republike Koreje u Beogradu dodajući da se na ovaj način bilateralna saradnja dveju zemalja produbljuje i unapređuje.

Nakon potpisivanja Protokola, ministar Vulin i ambasador Hjong-ćan Če, sa saradnicima, obišli su doniranu opremu u Kabinetu za reumatologiju, Institutu za radiologiju i na Klinici za urgentnu internu medicinu na Vojnomedicinskoj akademiji, gde ih je medicinsko osoblje VMA informisalo o tome koliko će donirana oprema pomoći pacijentima te vojnomedicinske zdravstvene ustanove u daljem lečenju.

Potpisivanju Protokola na Vojnomedicinskoj akademiji prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić i ambasador Republike Koreje u Beogradu Hjong-ćan Če.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro