Izvor:
08.11.2016 u 19:46
0

Počela evakuacija: Spasilačke ekipe spašavaju ljude iz poplavljenih područja u Sjenici i Tutinu!

Najveće padavine zabeležene su u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu gde je evakuisano 12 lica, a uglavnom je reč o bujičnim vodotokovima i poplavljenoj putnoj infrastrukturi, te su ljudi izvlačeni iz vozila i evakuisani, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

– Tamo je situcija sada stabilna, padavine su prestale, ide u pravcu smirivanja", rekao je Marić i dodao da je situacija u Srbiji zbog padavina potpuno pod kontrolom i da su ekipe Sektora još od ponedeljka na terenu zbog najavljenih novih padavina.

Prema njegovim rečima, sporadičnih problema od bujičnih vodotokova ima na teritoriji Prokuplja, Kuršumlije i Leskovca, te da su ekipe Sektora na terenu i pomažu građanima da ispumpaju vodu, saopšteno je iz MUP-a.

– Sve snage Sektora za vanredne situacije su još od ponedeljka na terenu u svim potencijalno kriznim tačkama. Za nas opuštanja zapravo i nema, jer se najavljuju nove padavine u toku popodneva i noći, tako da ćemo tek sutra do kraja dana imati prilike da vidimo da li će doći do najavljenog prestanka padavina – rekao je Marić.

Naveo je da je još 6. novembra upućeno upozorenje RHMZ-a svim opštinskim i gradskim štabovima za vanredne situacije o stanju potpune pripravnosti zbog najavljenih padavina.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter