NESTALA JE U TREN OKA: Građani budite na OPREZU! Na ovom mestu VREBAJU LOPOVI! (FOTO)

* Prestonička policija od početka avgusta do kraja oktobra podnela 22 krivične prijave

* Najčešće se kradu novčanici i torbe sa ličnim stvarima, uglavnom zbog nepažnje vlasnika

* Osim na dolaznim i odlaznim peronima BAS, džeparoši "ordiniraju" i po gradskom prevozu, u podzemnim prolazima kod Ušća i Zelenog venca

Žureći da stignu i na vreme se ukrcaju u autobus na glavnoj Beogradskoj autobuskoj stanici, putnici često ne paze na lične stvari i kofere. Ali, ima i onih koji "paze", te koriste gužvu, kradu novčanike i lična dokumenta, pa je tako prestonička policija od početka avgusta do kraja oktobra podnela 22 krivične prijave za dela protiv imovine koja su se dogodila na peronima BAS.

Kako kažu iz MUP, najčešće se kradu novčanici i torbe sa ličnim stvarima, uglavnom zbog nepažnje vlasnika.

- Najveći broj ovih krivičnih dela izvršen je zbog nemarnosti oštećenih, koja su svoje lične stvari ostavljala bez nadzora ili zaboravljala, što su izvršioci krivičnih dela koristili i prisvajali - objašnjavaju iz MUP-a.

Dokle ide drskost onih koji ne prezaju od zakona, svedoči primer našeg sugrađanina B. I. (70), koji je nedavno zamalo bio žrtva lopova na jednom od perona.

 Nekoliko minuta pred polazak autobusa, sa kondukterom sam ubacio kofer u gepek autobusa, a ručnu torbu sam na nekoliko sekundi spustio pored desne noge - priča B. I.

- Torba je nestala u trenu oka, a samo zahvaljujući očevicu, saznao sam da ju je ukrao čovek koji je na izlaznoj rampi ušao na prednja vrata drugog autobusa.

Usledila je prava filmska potera. Zahvaljujući pribranoj reakciji našeg sagovornika i detaljnom opisu lopova i torbe, policija je zaustavila autobus na naplatnoj rampi u Šimanovcima. Izvukli su razbojnika iz vozila, a vlasniku vratili ukradene stvari. Navodno, razbojnik je rekao da ne zna o čemu je reč. Osim živaca, ova jurnjava je našeg sugrađanina koštala i 5.000 dinara, koliko je platio taksi do rampe u Šimanovcima.

Osim na dolaznim i odlaznim peronima BAS, džeparoši "ordiniraju" i po gradskom prevozu, u podzemnim prolazima kod Ušća i Zelenog venca. Takođe, grupe lopova koriste gužvu u velikim tržnim centrima i pustoše novčanike i torbe.

 

Izvor: Alo.rs
Foto. Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro