Izvor:
13.11.2019 u 15:46
0

NOVA INVESTICIJA: Fabrika turbina u Novom Sadu za 500 radnika!

Nova fabrika za proizvodnju turbina počeće da radi u aprilu sledeće godine u radnoj zoni Sever 4 u Novom Sadu i u njoj će biti zaposleno 500 ljudi, a biće otvoren i razvojno-istraživački centar u okviru fabrike, u kojem će raditi 50 inženjera.

To je danas izjavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je, zajedno sa ambasadorom Austrije i predstavnicima kompanija BMTS Tećnology i CTP Invest posetio ovu industrijsku zonu.

Objekat buduće fabrike imaće 24.350 kvadratnih metara, CTP Invest će uložiti u objekat i zemljište više od 15 miliona evra, a planirana vrednost proizvodne opreme je oko 35 miliona evra. Značajan deo objekta biće opremljen svim potrebnim sadržajima za istraživačke i razvojne aktinosti, a kompanija BMTS će Novom Sadu doneti 500 radnih mesta. Biće napravljen i razvojn-istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji.

"Pre par godina ovde je bila livada, zapuštena i bez bilo kakve perspektive, niko nije obraćao pažnju na ovaj deo grada. Ponosan sam što smo zajedno sa Vladom i predsednikom Republike postigli to da Novi Sad posle dugo, dugo godina dobije novu industrijsku zonu. Ovde nije reč samo o broju radnih mesta, već je važna poruka da su Novi Sad, Vojvodina i Srbija dobra mesta za ulaganje", rekao je Vučević.

On je naglasio da u Novi Sad dolazi jedna od najboljih fabrika u auto-moto industriji, te da u novoj fabrici neće biti samo klasična proizvodnja, već i razvojni centar, a Vučević veruje da će kompanija ostvariti dobru saradnju i sa Univerzitetom u Novom Sadu i srednjim stručnim školama.

– Za najmanje godinu do dve godine, imaćemo nove fabrike ovde na susednim parcelama, jer vlada veliko interesovanje. Nadam se da će krajem aprila CTPark NOVI SAD početi da radi. Verujem u ovakvu politiku, jer u poslednjih sedam godina Novi Sad ima 20.000 više zaposlenih, a budžet Grada je duplo veći nego što je bio pre deset godina. Nama je Austrija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera, i zahvaljujem se ambasadoru na podršci koju pruža – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je zajedno sa ambasadorom Nikolausom Luterotijem, direktorom „CTP Invest“ za Srbiju Vlatkom Ðuričekom i direktorom „BMTS“ Semeja Gunterom koji je zadužen za poslovanje te kompanije u Evropi i za srpsko tržište, simbolično, povodom početka izagradnje nove fabrike u gradu, položio vremensku kapsulu u okviru gradilišta, unutar koje se nalaze poruke koje su prethodno ispisali.

Predstavnik holandske firme CTP Invest Vlatko Ðuriček rekao je da ta kompanija poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

– Naša kompletna investicija u Novom Sadu vredi preko 15 miliona evra. Ovaj objekat je prvi koji planiramo da gradimo, a želja nam je da razvijamo investiciju, i imamo apsolutno poverenje u Novi Sad – rekao je Ðuriček.

Direktor Gunter Semeja iz kompanije BMTS Tećnology rekao je da je odluka da se u Novom Sadu gradi fabrika doneta nakon temeljnog istraživanja potencijalnih lokacija, jer je ocenjeno da nema boljeg mesta za razvoj poslovanja kompanije.

– Ovde je veliko gradilište, imamo kancelariju u Novom Sadu sa pet zaposlenih, a taj broj će se povećavati u narednim mesecima – rekao Semeja.

Izgradnja najmodernije fabrike u Novom Sadu počela je ove godine u avgustu, radovi bi trebalo da se okončaju do kraja marta 2020. godine, dok je otvaranje CTPark NOVI SAD planirano na proleće naredne godine.

tanjug.rs
Foto: twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter