Izvor:
03.11.2016 u 22:26
0

Ispovest skromnog vatrogasca koji je bio zatrpan u požaru: „Nisam heroj, heroji su moje kolege koje su me izvukle iz paklene vreline“

"Da sam mogao da stradam, mogao sam! Da li sam heroj? Nisam. Radio sam svoj posao. Heroji su moje kolege, izvukli su me iz paklene vreline koja mi je spržila kožu."

Vatrogasac Miodrag Sarvanović (45) iz Užica, tri i po meseca posle umalo kobne intervencije, priča za „Blic“ kako je pod užarenim limom i gomilom betonskih blokova gledao smrti u oči, i o bici za život koja je usledila. Dežurna služba Vatrogasne brigade u Užicu, 22. jul. Dojava da u selu Ljubanje gori veliki objekat.

– Nas trojica smo prvi stigli. Vatra se toliko razbuktala da nismo mogli da je obuzdamo, pa smo pokušali da sprečimo da se proširi na ostale objekte – priseća se Miodrag.

Ušao je u garažu da proveri ima li u njoj vatre, da iz nje pokuša da spreči širenje požara. U tim trenucima sa objekta koji je goreo odvalio se betonski zid, a za njim je pao i krov – pravo na garažu.

Dežurna služba Vatrogasne brigade u Užicu, 22. jul. Dojava da u selu Ljubanje gori veliki objekat.

– Nas trojica smo prvi stigli. Vatra se toliko razbuktala da nismo mogli da je obuzdamo, pa smo pokušali da sprečimo da se proširi na ostale objekte – priseća se Miodrag.

Ušao je u garažu da proveri ima li u njoj vatre, da iz nje pokuša da spreči širenje požara. U tim trenucima sa objekta koji je goreo odvalio se betonski zid, a za njim je pao i krov – pravo na garažu. Sanitet… Prijemno odeljenje užičke bolnice… Noge izgorele do kukova… Nema čekanja – pravo u Beograd. Klinika za opekotine.

– Zadobio sam opekotine trećeg stepena, povrede stomaka, kičmenog pršljena, čašica levog kolena totalno je bila spržena. Tri, četiri puta sam bio operisan, ni sam ne znam koliko. Mesec dana sam bio životno ugrožen, tri meseca sam ležao u bolnici – priča Miodrag.

Tek u bolničkoj postelji, kad je bilo izvesno da će sačuvati živu glavu, prevrteo je film.

– Kako bi porodica bez mene? Nezaposlena supruga, ko bi hranio četvoro dece? Scene pod ruševinama sam odagnao iz misli, u besanim noćima samo sam slušao glasove mojih kolega, mojih spasilaca – veli Miodrag.

Kolege nudile krv, kožu i pomoć

Miodrag hvali kolege, ne samo zato što su ga spasli, i ne samo iz Užica! Nije bilo dana, kaže, da ga u klinici nije posetio neko od vatrogasaca iz cele Srbije i Sektora za vanredne situacije. Nudili su krv, kožu, svaku drugu pomoć.

Blic.rs
Foto: M. Cvetković

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter