Izvor:
18.10.2019 u 15:13
0

BEČEJ: Započela rekonstrukcija Zelene ulice u koju će biti uloženo 135 miliona dinara! (FOTO)

Potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević posetio je danas Bečej, gde je počela rekonstrukcija Zelene ulice, investicija vredna oko 135 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, sa 93 miliona i Opština Bečej, sa 42 miliona dinara.

U Zelenoj ulici, u dužini od jednog kilometra, biće kompletno obnovljen kolovoz, parking, trotoar, biciklistička staza, javna rasveta. Kako je istaknuto, Zelena ulica je jedna od najfrekventnijih ulica u Bečeju, poznata je po platanima, koji će biti sačuvani, a zelene površine će biti dodatno obogaćene.

Danas su uručeni i ugovori za sanaciju i adaptaciju sportskih objekata u opštini Bečej. Ukupna vrednost inevsticije je 11,3 miliona dinara, od čega je ulaganje iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu 8,4 miliona dinara. Tim novcem će biti finansirana obnova rukometnog terena na otvorenom u Bačkom Petrovom Selu, rekonstrukcija sanitarnog čvora u Sportskom centru u Bečeju i obnova fiskulturne sale u OŠ "Šamu Mihalj" u Bečeju, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Ðorđe Milićević je kazao da je Pokrajinska vlada do sada izdvojila oko 600 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Bečej.

U protekle tri i po godine u opštini Bečej je evidentna živa investiciona aktivnost u svim oblastima – kazao je Milićević i naglasio da su Pokrajina, Republika i Opština Bečej, koordiniranim aktivnostima postigli značajne rezultate u razvoju bečejske opštine. Kako je Milićević naveo, među značajnim ulaganjima iz Republike je asfaltiranje deonice puta koja prolazi kroz Bačko Gradište, a u koju nije decenijama ulagano.

On je napomenuo da se taj model saradnje primenjuje u svih 45 opština u Vojvodini, te da će se praksa koja daje pozitivne rezultate nastaviti.

Potpredsednik Milićević je zajedno sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem obišao radove na postavljanju tucanika na neasfaltiranim putevima u Bačkom Petrovom Selu. Bečejska lokalna samouprava obezbedila je 36,2 miliona dinara za radove u dužini od 2.750 metara, u šest ulica.

Tošić je naglasio da Opština Bečej bez ulaganja sa viših nivoa vlasti ne bi mogla sama da realizuje pojedine projekte, poput popravke puteva u Bačkom Petrovom Selu.

On je istakao da je u protekle tri i po godine samo preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo investirano oko 400 miliona dinara u značajne projekte za razvoj opštine Bečej.

U poseti toj opštini bili su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević

Izvor: Tanjug.rs
Foto:Rtv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter