10°C

Beograd

NOVI DETALJI DOGOVORA SA TAKSISTIMA: Ovo su uslovi koje moraju da ispune kako bi ostvarili pravo na subvencije! (FOTO)

Subvencije koje bi beogradski taksisti trebalo da dobiju od države nakon odluke da prekinu višednevnu blokadu grada odnose se na novčanu pomoć koju će taksisti moći da iskoriste za kupovinu vozila.

Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a taksisti će morati da ispune dva uslova.

- Za sada nije poznat precizan iznos, ali je dogovoreno da bi država svakom taksisti dala po nekoliko hiljada evra tako što bi novac uplatila prodavcu vozila koga odaberu taksisti - kaže izvor iz redova taksi udruženja.

Posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti su juče okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč.

Država zauzvrat od taksista traži ispunjenje nekoliko uslova.

- Dva ključna uslova za dobijanje subvencije su da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Uslova će sigurno biti još , poput recimo, da se taksi delatnošću bavite određeno vreme, ali konačna lista tek treba da bude definisana - kaže izvor.

Podsetimo, Aleksandar Bjelić, jedan od predstavnika taksista rekao je juče da je tokom sastanka u Predsedništvu država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, kao i da je predsednik Vučić obećao subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

Vučić je juče kazao da je za građane najvažnije da je "proces odblokiran".

- Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapređenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to - rekao je predsednik Srbije.

U Beogradu, inače, ima oko 6.500 taksista, a u Novom Sadu oko 1.200.

Mnogi taksisti nisu se slagali sa prekidom protesta. Blokade su branili rečima "izdaja, izdaja" a nije izostala ni svađa taksista.

Izvor: Kurir.rs/Blic/S. Lakić
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar