Izvor:
07.10.2019 u 16:53
0

U OPŠTINI PLANDIŠTE IZGRADNJA NOVOG OBJEKTA ZA DUŠEVNO OBOLELE: Izdvojeno čak 44 MILIONA DINARA!

Pokrajinska vlada zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

Stanje u ovom Domu je zadovoljavajuće, ali nije idelano, ocenio je Mirović.

„Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremili smo i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug“, rekao je Mirović.

On je naglasio da je socijalna zaštita izuzetno važna društvena oblast i neohodno je ulaganje u kontinuitetu.

"Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisncima pomognemo da im svakodnevni život bude sadržajniji i lakši“, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske Vlade je precizirao da je aktuelna vlast u Pokrajini 2016. godine zatekla budžet od oko 200 miliona dinara za ovu oblast, a da je danas taj budžet oko milijardu dinara.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević

rekao je da je ta kancelarija u ovoj i drugim oblastima, zajedno sa Pokrajinskom vladom, realizovala projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini.

"U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku. To je tri puta više od onog što smo obećali na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade pre tri godine“, rekao je Blagojević.

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika.

"Objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi", rekla je direktorka Doma Mirjana Vuković ovom prilikom.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter