Izvor:
07.10.2019 u 14:55
0

OPTUŽENA ŠAPČANKA ZBOG PRETNJI PREDSEDNIKU I NJEGOVOJ DECI: Od 6 meseci do 5 GODINA ZATVORA za UGROŽAVANJE BEZBEDNOSTI!

Šapcanka Aleksandra Janković Aranitović (49) optužena jer je 24. jula putem društvene mreže Tviter uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je danas na početku suđenja da se kaje i da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, naročito ne predsednika i njegove dece.

Izlažući odbranu pred Višim sudom u Beogradu, u koji je privedena iz pritvora, Janković Araitović je rekla da je psovke i uvrede na račun predsednika i njegove dece napisala jer je bila izrevoltirana što je “Dunav osiguranje” odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Sudu je ispričala da je svesna da je bolesna i da je tokom proleća imala više stresova.

Rekla je da je u Hajburgu, u Austriji, boravila od 10-28. jula gde je sestričini čuvala psa, a 16. jula joj je pozlilo pa je primljena na kliniku, gde joj je urađeno niz zdravstvenih pretraga i rečeno da će sve to pokriti njeno zdravstveno osiguranje.

Međutim, kada je otpuštena sa klinike 24. jula, najpre joj je ginekolog tražio email adresu kako bi joj poslao loše rezulate sa pretraga.

Potom ju je, kako je rekla, istog dana oko 13 sati zvala i radnica klinike da javi da je “Dunav osiguranje” odbilo da plati troškove klinike od oko 7.000 evra zbog neke klauzule.

– Bila sam uzmenirena i osećala sam se prevarenom, a ‘Dunav osiguranje’ je državna firma-, navela je optužena ukazujući da je ubrzo pročitala objavu o Vučićoj poseti železari u Smederevu.

Psovkama koje je napisala je, kako je rekla, htela da ponizi Vučića i uvredi zbog situacije u kojoj se sama našla, ali nije, kako je tvrdila, htela da ugrožava bezbednost ni njega ni njegove dece.

“Kajem se veoma mnogo, to što sam napisala je vulgarno, ružno, sramotno, ali ne mogu da vratim vreme. Svoju decu sam osramotila”, navela je Janković Araitović.

Ona je na početku rekla da da nije kriva za krivično delo za kje se tereti i da želi da promeni iskaz koji je dala u tužilaštvu nakon hapšenja, gde je navela “da će to ponovo uraditi, ali drugom terminologijom”.

– To nije vredno ni mog ni života moje dece. Poričem što sam tada rekla- kazala je.

Takođe je ispričala da u zatvorskoj bolnici prima terapiju koja joj je prepisana na osnovu analiza urađenih u Austriji, ističući da se sada oseća dobro.

Uhapšena je krajem jula i od tada se nalazi u pritvoru.

Sledeće suđenje biće održano 13. novembra kada će biti saslušan veštak.

Sud je takođe prihvatio predlog advokata optužene da ispita rukovodioca službe Ministarstva odbrane, Vojno bezbednosne agencije na okolnosti kada se mere bezbednosne zaštite podižu na viši nivo i da li je za to potreban subjektivni osećaj ugroženosti kod ugroženog.

Optužena je razvedena, majka dvoje punoletne dece. Navela je da je turistički tehničar po struci, govori engleski, da nije zaposlena a da je izdržava starija ćerka koja živi u Americi.

Optužnim predlogom tužilaštva Jankvić Araitović se tereti da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona je 24. Jula, koristeći nalog na Tviteru "Alexandrizam" vređala predsednika, a psovke i pretnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad svojom majkom.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter