Izvor:
03.10.2019 u 06:59
0

SLUČAJ MATIČNIH ĆELIJA: Da li će uslediti TUŽBA?!

Advokat Rastko Petaković podneće zahtev da se omogući pristup dokumentaciji o deci i uzorcima njihovih matičnih ćelija poverenih švajcarskoj banci "Krio sejv".

Petaković će podneti zahtev nadležnom tužilaštvu u Srbiji i policiji da se omogući pristup dokumentaciji i uzorcima matičnih ćelija poverenih banci koja je izgubila licencu za rad, pišu mediji.

Petaković se obratio i premijerki Ani Brnabić i Ministarstvu spoljnih poslova tražeći pomoć države.

Iz MSP je dobio potvrdu da će preko Ambasade u Belgiji pomoći u pronalaženju advokata i prenosu informacija, navodi list.

Petaković će od tužilaštva tražiti da ogranak ove banke u Srbiji dostavi dokumentaciju. Da je propusta u radu "Krio sejva" bilo, u javnom obraćanju klijentima priznao je i njegov izvršni direktor Frederik Amar.

– Još pokušavamo da dođemo do informacija u kakvoj su tačno poziciji austrijski 'Krio sejv' i direktor Amar, čije pismo je zapravo 'jedna tužna priča sa opravdanjem: bilo je teško, pa smo morali da kršimo zakon – kaže Petaković.

"Krio sejvu" je 240.000 porodica iz više zemalja poverilo oko 330.000 uzoraka matičnih ćelija, među kojima je, prema nekim procenama, 13.000 iz Srbije, pišu mediji.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter