Izvor:
27.09.2019 u 12:07
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Još 30 miliona evra u Luku Novi Sad!

– Današnji dan označio je početak ulaska Luke Novi Sad na međunarodnu pozornicu u vodnom saobraćaju, a ulaganje u luke u Srbiji i u vodni saobraćaj biće nastavljeno i u budućnosti – rekla je Zorana Mihajlović.

To je danas izjavila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infratsrukture Zorana Mihajlović, tokom posete Luci Novi Sad, kojom je počeo da upravlja "DP World", iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Više od 30 miliona evra biće investirano u ovu Luku. Ovde će investirati u silose, terminale i sve drugo. Luka Novi Sad je 79. luka u svetu, kojom upravlja ''DP World'', a nas očekuju ulaganja u luke u Sremskoj Mitrovici, Prahovu, Bogojevu, Smederevu – rekla je Zorana Mihajlović, naglašavajući da je investicija u Luku Novi Sad značajna, ne samo za taj grad, već i za celu Srbiju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao ie da je zadovoljan tokom kojim se odvijala cela ova investicija, odnosno preuzimanje upravljanja Lukom Novi Sad.

– Želimo da vidimo u budućnosti da se sa ove lokacije odvija veliki robni transport, ali i da bude otvoren novi pristan i da pokažemo sve prednosti i Novog Sada i Vojvodine i Srbije. Da ovaj ambijent potpuno preokrenemo na jedan biznis i uživanje na zadovoljstvo svih građana – rekao je Vučević.

Ambasador UAE Mubarak al Daheri podsetio je da su pregovori o preuzimanju Luke Novi Sad počeli pre godinu i po, te da su oni uspešno završeni zahvaljujući "izvanrednoj saradnji sa Vladom i predsednikom Srbije".

– Kompanija ''DP World'' prisutna je u više od 40 zemalja sveta. U poslovanju je izuzetno važan odnos dveju Vlada i on bi trebalo da bude prenesen i na operativni nivo – rekao je ambasador UAE.

Predsednik Skupštine akcionara Rado Antolović kaže da je ponosan što je danas mogao da predstavi investicioni plan Luke Novi Sad, te da su im ljudi i ulaganje u logistiku, najvažniji prioriteti. Najavljeno je da bi trebalo da broj zaposlenih bude uvećan u budućnosti.

– Ostajemo ovde, radićemo na najvišem nivou i nećemo vas izneveriti – poručio je Antolović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter