Izvor:
25.09.2019 u 19:42
0

VIŠE VAM NEĆE BITI POTREBAN PASOŠ: Trebaće vam samo jedan dokument!

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je da je ta organizacija spremna da pomogne zemljama Zapadnog Balkana.

Ova organizacija bi posredovala da se postigne sporazum o slobodnom putovanju samo s ličnim kartama.

Kako je saopšteno iz RCC, ona je na neformalnom ministarskom sastanku Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), prvom koji se održava u sklopu predsedavanja Kosova* tom procesu, rekla da bi se to postiglo kroz sprovođenje Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor (MAP REA) kao deo predstojećeg samita Berlinskog procesa.

"Regionalna saradnja je temelj stabilnosti i društveno-ekonomskog napretka našeg regiona i drago mi je da vidim da je ona i potvrđena ovđe danas, jer biti ovde tokom sedmice kada se održava zasedanje Generalne skupštine UN, pridonosi pozitivnoj atmosferi, 'zajedništvu' u iznalaženju rešenja za ciljeve koje svi delimo. Drago mi je da vidim da su prioriteti predsedavajućeg Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi usko povezani sa prioritetima regiona, a to su povezivanje, mladi, kultura, umjetnost i turizam", rekla je Maljinda Bregu.

Ona je ocenila da je trenutak povoljan – Hrvatska će prvi put preuzeti predsedništvo EU, Bugarska i Severna Makedonija će predsedavati Berlinskom procesu, Albanija i Severna Makedonija će verovatno otvoriti pregovore o pristupanju EU, proces proširenja će biti u središtu delovanja Evropske unije.

"Region se kreće putem zajedničkog rasta i transformacije. Sa pitanja stabilnosti prešli smo na stvaranje regionalnog ekonomskog prostora i sada trebamo na najbolji način iskoristiti ovaj povoljan trenutak za napredak", zaključila je Maljinda Bregu.

Izvor: Alo.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter