BORBA POČINJE: Najbolji nastavnici Srbije u trci za milion dolara!

 

prostorijama Privredne komore Srbije, svečano su dodeljene nagrade najboljim nastavnicima naše zemlje, kadnidatima za svetsko takmičenje Global Teacher Prize, za koje se veruje da je u rangu Nobelove nagrade.

Naši najbolji nastavnici, Ivana Kovačević iz Beograda, Borko Petrović iz Paraćina i Zoran Ilić iz Leskovca, takmičiće se za titulu Najboljeg nastavnika sveta kao i za nagradu od milion dolara.

-  Ivana Kovačević je nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ "Dr Dragan Hercog", i radi sa decom na bolničkom i kućnom lečenju, kao i sa decom koja se leče u inostranstvu.

-  Borko Petrović je nastavnik engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević", nastavnik koji je kao mali pretrpeo vršnjačko nasilje a danas uspeo da se izbori za titulu jednog od najboljih u Srbiji u svom poslu.

-  Zoran Ilić je učitelj u OŠ "Svetozar Marković", osnivač međunarodnog festivala Kref, Smotre scenskog učiteljskog stvaralaštva i osnivač Kuće veština, za naprednu, ali i decu sa razvojnim smetnjama.

Projekat „National Teacher Prize“ deo je projekta „Global Teacher Prize“ koje organizuje Varkey Fondacija. Udruženje "Živojin Mišić" je već tri godine partner Varkey Fondacije, što znači da je projekat „Najbolji edukatori Srbije“ prekvalifikaciono takmičenje za „National Teacher Prize“. Cilj nam je da od već nagrađenih Najboljih edukatora Srbije izaberemo one koji će nas predstavljati u svetu, uz pomoć kompetentne komisije.

Kroz ovaj projekat želimo još jednom da pohvalimo, nagradimo i ohrabrimo izuzetne nastavnike u Srbiji, i damo im mogućnost da se nađu na jednom od najvećih svetskih takmičenja u sferi obrazovanja, „Global Teacher Prize“, i pokažu da je srpsko obrazovanje vredno.

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro