Izvor:
18.09.2019 u 15:45
0

REGIONALNI STAMBENI PROGRAM: Izbegličkim porodicama uručeni ključevi 50 stanova!

Ključevi od 30 stanova u Golubincima (opština Stara Pazova) i 20 u Paraćinu, danas su svečano uručeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Finansijska sredstva za obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, dok je komunalna infrastruktura i zemljište kontribucija lokalnih samouprava.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je svim partnerima u Regionalnom stambenom programu na istrajnosti i posvećenosti a onima koji su dobili stanove poručio kako veruje time otpočinje "novo poglavlje u životima svih vas".

Istinski vam želim da ono bude obojeno izvesnošću, mirom i napretkom – poručio je Dačić.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić je rekao da se Program sprovodi punim tempom, a stambena rešenja svakodnevno dodeljuju, poželevši korisnicima stanova da se današnjim danom završe sve njihove selidbe i da se više nikad i nigde prisilno ne sele.

Dodeli ključeva od 20 stanova u Paraćinu prisustvovali su Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Ivan Gerginov, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije, Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, Štefen Hudolin, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ksenija Papazoglu, predstavnica UNHCR-a, Jadranka Mašić Pavlović, predstavnica OEBs-a i drugi.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a cilj mu je da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter