Izvor:
11.09.2019 u 15:44
0

TREĆI UPISNI ROK NA UNIVERZITETU U BEOGRADU: Važna vest obradovaće mnoge buduće studente!

Univerzitet u Beogradu organizovaće i treći upisni rok, jer je na mnogim fakultetima ostalo dosta slobodnih mesta, odlučeno je danas na sednici Senata.

Drugi upisni krug na fakultetima Univerziteta u Beogradu traje do 15. septembra, ali je izvesno da će ostati dosta mesta, jer se u drugom roku prijavilo svega 664 kandidata, a bilo je 3.200 slobodnih mesta – budžetskih i samofinansirajućih.

Doneli smo odluku za treći upisni rok, jer će nakon drugog roka ostati oko 2.500 slobodnih mesta na fakultetima – rekao je za prorektor UB prof. Petar Bulat.

Izvesno je da će u trećem krugu biti i budžetskim mesta, jer je za drugi krug ostalo 1.055 mesta za studiranje o trošku države.

Sigurno će ostati i budžetskih mesta, zato što je za drugi krug bilo 1.055 budžetskih mesta, a prijavilo se samo 664 kandidata. Očekujem da će biti 400 do 500 budžetskih mesta – naglasio je Bulat.

Treći upisni rok počinje čim se drugi završi. Prijava kandidata biće 15. i 16. septembra, a dan kasnije na fakultetima će biti organizovani prijemni ispiti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter