NACIONALNI SAVET ZA VISOKO OBRAZOVANJE: Zukorlićev univerzitet ne može da upisuje studente

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru ne može da upisuje studente ni na jedan od 17 studijskih programa na osnovnim, masters i doktorskim studijama, osim za engleski jezik, jednoglasno je na sednici odlučio Nacionalni savet za visoko obrazovanje, prenosi današnja "Politika".

Argumenti kojima su odbijene žalbe univerziteta, čiji je vlasnik Muamer Zukorlić, na ranije odluke su nerešeno pitanje boravka profesora koji su strani državljani, kao i broj profesora koji su doktorska zvanja stekli upravo na ovom univerzitetu koji nema akreditaciju, navodi Politika.

List piše da je izneto i "pregršt pikantnih detalja: jedan isti profesor predaje i na informatici, ekonomiji, pravu, pedagogiji i psihologiji, jedan direktor državne uprave u Crnoj Gori je u Novom Pazaru zaposlen sa 100 odsto norme, u kartonima nastavnika su pronađeni slučajevi da je profesor magistrirao i doktorirao u roku od mesec i po dana...".

Na NSVO su odbijene žalbe na prethodna odbijanja Komisije za akreditacije (KAPK) za studijske programe Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, koji se takođe žalio i Upravnom sudu, po prethodnim rešenjima koji su odbili KAPK, a potom i NSVO, tako da su neki studijski programi vraćeni na ponovono odlučivanje i opet ih je Nacionalni savet odbio.

Jedini studijski program koji u ovom trenutku ima "zeleno svetlo" najviših prosvetnih organa Srbije je engleski jezik i književnost i to osnovne akademske studije, naveo je list.

Blic.rs
Foto: Arhiva Happy TV

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro