Izvor:
24.10.2016 u 14:46
0

POLICIJSKI GENERAL DIKIĆ O SVOM HAPŠENJU: Podmetnuli su mi ključ i telefon, izbegao sam klopku

PODGORICA – Uhapšeni Bratislav Dikić, bivši šef Žandarerije Srbije nema primedbi na postupanje uniformisane i zatvorske policije u Spužu. Ovo je saopštio Aleksandar Zeković, predsednik Saveta za građansku kontrolu nakon što ga je posetio. U izveštaju Zeković navodi da Dikić ocenjuje kako su zatvorski policajci profesionalniji od policije u civilu.

Pojasnio je da mu je prilikom lišavanja slobode, pošto je vezan, službenik u civilu, oko 52-3 godine, sede kose, visine 185/90, navodno više puta rekao “Hoćeš li da te zalepim”. Kaže da mu nisu saopštena prava i da zato nije potpisao dokument koji se na to odnosi. Imao je primedbe na sadržaj zapisnika oduzetih predmeta I stvari, ali ih, nije uneo u isti, već je čak i pored navodnih primedbi, isti potpisao, napisao je Zeković u izveštaju.

On je ponovio ono što su “Novosti” ranije saopštile, da su mu navodno ključeve i telefon podmetnuti od policijskog saradnika.

Taj telefon je, prema navodima, dobio ispred “Delta sitija” neposredno pred hapšenje, a ključeve je u auto ubacio policijski saradnik prilikom napuštanja motornog vozila nakon čega je usledilo momentalno hapšenje.

“Poziv da popijemo rakiju u kuću nisam prihvatio i tako verovatno izbegao mogućnost da budem uhapšen u objektu u kojem je dopremljeno oružje, kazao je Dikić, koji je kako piše u izveštaju, od prvog trenutka insistirao da se uradi detaljan telefonski listing i da mu se omogući poligrafsko testiranje.

– Dikić ističe da je protiv četničkih grupacija, a “kamoli da se dovodi u vezu sa njima”. Naglašava da je aktivan u Patriotskom pokretu Srbije I da se ne oseća bezbedno te da mu sigurnost može biti ugrožena zbog njegovog ranijeg rada protiv albanskih terorista. Dodatno tvrdi da mu se u istražnom zatvoru ne mogu osigurati uslovi adekvatni njegovom zdravstvenom stanju. On je predstavniku Saveta saopštio da je osoba sa invcaliditetom i da boluje od carcinoma, zapisano je u izveštaju.

Crnogorsko državno tužilaštvo sumnjiči Dikića da je zajedno sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe koja je pripremala teriroističke napade na institucije Crne Gore, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića. Sinđelić je izbegao hapšenje. Posle saslušanja tužilaštvo je Dikiću odredilo zadržavanje do 72 satazajedno sa još 13 uhapšenih, dok je ranije šestoro osoba pušteno kući nakon saslušanja.

Dikića tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića.

Sinđelić je izbegao hapšenje i policija za njim traga. Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za 14 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja.

U saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da se uhapšenbi državljani Srbije sumnjiče das u početkom oktobra u Srbiji I Crnoj Gori formirali krimnalnu organizaciju, sa ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u zemlji.

– Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata izbora uz upotrebu oružja napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija, navodi se u sappštenju SDT.

Novosti.rs
Foto: MUP Crne Gore

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter