Izvor:
27.08.2019 u 14:52
0

VESIĆ O ZVEZDINOM TENKU: Ne očekujem reakciju UEFA!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da ne vidi razlog zašto bi postavljeni tenk ispred stadiona "Rajko Mitić", sa obeležjima Crvene zvezde, vređao bilo koga i poručio da sličnih primera ima u velikim evropskim klubovima poput londonskog Arsenala i moskovskog CSKA.

– Ne vidim zašto bi maketa tenka bilo koga vređala i ne znam zašto bi Evropska fudbalska unija (UEFA) reagovala na tako nešto – izjavio je Vesić.

Bivši funkcioner Crvene zvezde, poput ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ističe da je ispred Zvezdinog stadiona maketa tenka.

– U Evropi imate fudbalske klubove kao što je Arsenal, koji u svom grbu ima top, i CSKA na čijem stadionu u Moskvi stoji tenk, jer je to nekada bio armijski klub, i niko se zbog toga ne vređa. Apsolutno ne vidim nikakav problem u tome, niti mislim da Zvezda može da bude sankcionisana od strane UEFA, mada je to pitanje za klub – rekao je Vesić.

Vesić je naveo da Grad Beograd nema nadležnost nad prostorom na kom je tenk postavljen i da nije javni prostor, već pripada fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Na novoizgrađenom navijačkom platou ispred severne tribine, gde su smeštene najvatrije pristalice crveno-belih tokom utakmica, juče je postavljen tenk i kasnije "ukrašen" bojama kluba pred revanš meč protiv Jang Bojsa u Beogradu za Ligu šampiona.

Tenk, koji je često bio simbol navijača Crvene zvezde uz parole "Zvezdina mašina" i "Severna armija", bezopasan je, jer su, prema navodima Ministarstva odbrane, sa njega skinuti ili onesposobljeni svi elementi za vatrena dejstva i pokretanje, a nema ni motor i transmisiju, cev je zavarena, a nišanske i optičke sprave su skinute, pa je u sadašnjem stanju, izloženi tenk maketa i muzejski eksponat.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter