Izvor:
27.08.2019 u 06:53
0

„DOŠLO JE DO IZJEDNAČAVANJAŽRTVE I AGRESORA“: Zamenik gradonačelnika Vukovara optužio funkcionere stranke! (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček optužio je funkcionere Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) da "izjednačavaju žrtve i agresora".

Pavliček je optužio funkcionere SDSS-a, čiji je predsednik Milorad Pupovac, za učešće u, kako kaže, srpskim provokacijama na području Vukovara s ciljem da izjednačavanjem žrtve i agresora promene istoriju.

S tim u vezi, Pavliček je prozvao Pupovca zbog toga što govori o ugroženosti Srba u Hrvatskoj, a prećutkuje incidente "gde su Hrvati postali ugroženi u vlastitoj državi upravo od pojedinaca iz njegovog SDS S".

Pavliček, koji je i predsednik Hrvatske konzervativne stranke, rekao je da je sve počelo dva dana pre obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja, što se, inače, događalo 4. i 5. avgusta na području Hrvatske, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine i na poziv SDSS preko društvenih mreža, u pravoslavnom hramu Sv. Nikolaja u Vukovaru održan parastos za sve poginule u Oluji.

Gotovo mesec dana nakon toga, Pavliček je na konferenciji za novinare zaitao kome su oni odavali počast – da li samo civilima ili i, kako je rekao, "poginulim pripadnicima paravojnih jedinica tzv. SAO Krajine“.

Za Vukovar je rekao da ga je tokom poslednjeg rata na prostoru bivše Jugoslavije "srbočetnički agresor "sravnio sa zemljom, ubio više od 3.000 ljudi, dok se za 300 još traga".

– Istorija je samo jedna, Srbija je uz pomoć pobunjenih Srba u Hrvatskoj izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, a najveći deo te agresije odvijao se na području Vukovara – rekao je Pavliček.

On je optužio, kako je naveo, istaknutog člana SDSS i predsednika Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca Boru Rkmana, da u Vukovaru ponovo promoviše, kako kaže, "velikosrpske ideje i politiku", što tvrdi može da potvrdi i dobar deo takođe istaknutih ljudi iz te stranke.

On je pozvao nadležne institucije da zabrane dolazak i nastup pevača Mome Stanića u Vukovar, a o organizatora zatražio izvinjenje hrvatskoj javnosti.

Pavliček je prethodno tvrdio da je taj pevač devedesetih na, kako je naveo, okupiranom podrucju Hrvatske veličao "krajiški režim, ismevao prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana, govorio o etnički čistoj Krajini i pevao pesme pune govora mržnje".

Dodao je i da najnoviji navodni incident od prošle noći kada je, kako tvrdi, u Borovu Naselju zapaljena hrvatska zastava remete i onako krhke odnose između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru.

Izvor: Kurir
Foto:
Twitter/101dalmatinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter