Izvor:
27.08.2019 u 05:09
0

DANAS SE OTVARAJU PONUDE TENDER: Gradnja autoputa od Preljine do Pojata! (FOTO)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas će otvoriti ponude na tenderu za izbor strateškog partnera za gradnju Moravskog koridora, to jest autoputa od Preljine do Pojata.

Radovi bi mogli da počnu već u septembru, rekla je ranije potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Budući autoput, čija je dužina 112 kilometara, a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica – petlji.

Moravski koridor će povezati Koridor 10 i autoput "Miloš Veliki".

– Komisija će pregledati ponude, a nakon toga u roku od 10 ili 15 dana vlada bi trebalo da donese odluku ko je strateški partner za izgradnju Moravskog koridora u dužini od 110 km – rekla je Mihajlović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je 5. avgusta javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora, deonice autoputa Pojate-Preljina.

Ministarstvo traži strateškog partnera za izradu projekata za građevinsku dozvolu, izvođenje i izvedenog objekta, kao i izvođenje radova na izgradnji te deonice autoputa, a rok za podnošenje prijava je bio 21 dan.

Pravo učešća imaju domaća i strana pravna lica, a i konzorcijumi pravnih lica.

Uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016, 2017. i 2018. godini od minimum milijardu evra.

Dodatni uslov je da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 miliona evra.

Moravski koridor će saobraćajem povezati područje na kome živi pola miliona građana: Čačak, Kraljevo, Vranjčaku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Chićevac.

Inače, Ministarstvo građevine je u oktobru 2018. potpisalo sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka memorandum o razumevanju za izgradnju Moravskog koridora, a vrednost radova je procenjena na oko 800 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter