Izvor:
26.08.2019 u 07:25
0

U ZATVORE STIŽU NOVA PRAVILA: Zatvorenici će svaki moći da izlaze na slobodu, evo zbog čega! (FOTO)

Očekuje se potvrda sledeće nedelje.

Zatvorenicima u kosovskim zatvorima biće uskoro dozvoljeno da rade i izvan kruga zatvora

To će im biti omogućeno na osnovu administrativnog uputstva

Očekuje se da će Ministarstvo pravde Kosova uputstvo potpisati sledeće nedelje-

Generalni direktor Kosovske korektivne službe, Nehat Tači, on je najavio da će sledeće nedelje putem administrativnog uputstva neki zatvorenici imati priliku da napuste zatvore u osam sati ujutru, rade u privatnim kompanijama i uveče se vrate u u zatvor.

– Zatvorenici koji koriste pogodnosti odlaska kući za vikend, a koji ne krše unutrašnja pravila Kosovske korektivne službe mogu biti deo zatvora otvorenog tipa. Oni koji se tretiraju u zatvoru otvorenog tipa čekaju da se negde od sledeće nedelje potpiše administrativno uputstvo da se svima njima dozvoli rad napolju, odnosno moći će u 8 ujutru da izađu iz zatvora, da rade u nekoj privatnoj kompaniji i da se uveče vraćaju i spavaju u zatvoru – rekao je on.

Tači je rekao da je u toku nekoliko projekata rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.

Dodao je da ima različitih profila gde bi mogli da rade, u oblasti poljoprivrede, stolarstva, IT sektora… gde zatvorenici mogu da završe različite poslove da bi bili pripremljeni da nakon izlaska iz zatvora budu deo društva.

Izvor: Alo.rs
Foto:
Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter