PETKOVIĆ ZA PORTAL HEPI: Albanska zastava na srpskom spomeniku drska provokacija! (VIDEO)

Pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković bio je gost portala Hepi televizije, te je on tom prilikom prokomentarisao mnoge aktuelne teme.

Naime, pored toga što je kazao kako gleda na nedavni susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sektretara SAD Majka Pompea, on je odgovorio na još jednu goruću situaciju.

Kako tumačite postavljanje albanske zastave na srpske spomenike, kao drsku provokaciju il želju da prisvoje srpsko kulturno nasleđe?

- Taj odnos Albanskih politčara prema svemu što je srpsko je do te mere loš da oni idu u pravcu zatiranja i srpskog postojanja, srpske istorije, kao i naših srednjovekovnih spomenika kulture, crkava i manastara, jer znaju da samo tako zatiranjem svega što je srpsko oni mogu mogu da grade nekakvu svoju kvazi istroiju, a sve činjenice dokazi jasno govore da je tvrđava u Novom Brdu, i crkva sve nikole  i svi dr srednjovekovni spomenici kulure  srpski spomenici, da je to gradila država srbija, da je gradio srpski narod, srednjovekovni srpski vladari...... To kad neko želi da zastavom takozvanog kosova prikrije istinu, nacističkim i fašistričkim metodama da krade istoriju jednom narodu da bi gradio nepostojeću istoriju drugog naroda, samo vam pokazuje o kakvoj mržnji  i netrepeljivosti Albanaca je reč... dokazuje mržnju i netreplejivosti albanaca. Nikakva njihova zastava im neće pomoći u činjenici gde žele da ono što je naše da predstave kao njihovo. Posebno nas je začudilo  to što su albanski biskupi držali misu na temeljima crke svetog Nikole, oni su tu crvku svojatali kao crkvu koja je pripadala katoličkoj, e tu na delu imamo nasilno pretvaranje nekih stvari koji ne predstavljaju činjenicu i istoriju našeg naroda - kazao je Petković specijalno za portal Hepi.

 

Detaljnije možete čuti u snimku ispod teksta:

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro