19°C

Beograd

RAKIĆ: Biće ukinuta zabrana zapošljavanja!

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je tokom posete Opštini Gračanica da će veoma brzo biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, tako da će, kako je rekao, veoma brzo biti novih radnih mesta.

Posle polaganja kamena temeljca za igradnju kuće porodici Velić u toj kosovskoj opštini s većinskim srpskim stanovništvom, Rakić je rekao da se očekuje zapošljavanje mladih, dodajući da to znači opstanak na ovim prostorima.

Povodom služenja katoličke mise na ostacima pravoslavne crkve Svetog Nikole i postavljanje zastave Kosova na tvrđavi u Novom Brdu, lider najjače stranke kosovskih Srba ocenio je da je reč o pokušajima promene istorije.

- Borićemo se protiv toga i sigurno nećemo da dozvolimo da niko otme naše svetinje i domove i ništa što je srpsko - istakao je Rakić.

Na pitanje novinara da li će poslanici Srpske liste prisustvovati sednici Skupštine Kosova u četvrtak na kojoj će se razmatrati pitanje raspuštanja parlamenta, Rakić je rekao da odluka o tome još nije doneta.

- Imaćemo sastanak predsedništva večeras ili sutra ujutru i nakon toga ćemo doneti odluku da li ćemo u četvrtak biti u skupštini - podvukao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić i Igor Simić posetili su danas opštinu Gračanica kako bi razgovarali o potrebama građana i planovima opštinskog rukovodstva.

Razgovarali su o problemima s kojima se građani suočavaju, pre svega kad je reč o stambenom zbrinjavanju i pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Saglasili su se sa da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

- Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda - kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, saopštila je ta opština.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su na današnjem sastanku razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu.

- Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće - istakao je Jevtić.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.

- Očekuje nas trnovit put, ali kad smo zajedno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija - kazao je Rakić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar