Izvor:
19.08.2019 u 08:28
0

„MILOŠ VELIKI“ IMA VELIKI ZNAĆAJ ZA UB: Očekuje se ekonomski razvoj opštine? (FOTO)

Autoput "Miloš Veliki" doprineće ekonomskom razvoju Uba – dolasku novih investitora u tu opštinu i otvaranju novih radnih mesta, izjavila je danas narodna poslanica iz Uba Ivana Nikolić.

– Otvaranje autoputa "Miloš Veliki" zaista ima veliki značaj za razvoj lokalne samouprave Ub. Sa aspekta bezbednosti saobaćaja je veoma značajno jer se izbegava korišćenje Ibarske magistrale koja je važila u Srbiji za crnu tačku. Skraćano je vreme putovanje od Obrenovca do Čačka i sada će se stizati za 45 minuta – rekla je Nikolić.

Ističe da se u toj opštini raduju završetku izgradnje autoputa odnosno već do kraja godine i spajanju sa Beogradom, pošto će biti gotova i deonica Surčin -Obrenovac.

Nikolić dodaje da će autoput doprineti razvoju industrijske, to jest proizvodno – poslovne zone na 112 hektara, gde je prošle godine realizovana prva direktna strana investicija.

Reč je o italijanskoj fabrici obuće Verdi, a Nikolić kaže da je tu već zaposleno 170 ljudi, od čega je 95 odsto sa teritorije opštine Ub.

– Postoji još zainteresovanih investitora tako da mi otvaranjem ove deonice autoputa očekujemo već do kraja godine i nove investicije u industrijskoj zoni. Očekujemo ekonomski razvoj opštine, dodaje.

Nikolić kaže da se radi i na razvoju mreže lokalnih saobraćajnica.

– Tako da postajemo dostupniji i pristupačniji i u svakom smislu Ub postaje sve poželjnija destinacija za život – dodala je ona.

Kaže da će opština zbog većeg zapošljavanja imati više prihoda u budžetu, što će omogućiti realizaciju infrastrukturnih projekata i poboljšati uslove života građana.

– Sada smo bliži Begoradu, pošto će se za samo 20 minuta od petlje Ub stizati do Beograda – dodala je Nikolić.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter