GRADONAČELNIK BEOGRADA U VIŠEGRADU: Radojičić i Đurević o saradnji Beograda i Višegrada!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boravio je danas u Višegradu gde je sa načelnikom ove opštine u Republici Srpskoj Mladenom Đurevićem razgovarao o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje.

Gradonačelnik Radojičić istakao je tom prilikom da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji dva grada, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svetskim razmerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napreduje  - dodao je Radojičić. 

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd. 

- Kultura, sport i umetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a verujem da ćemo sporazumom o kojem smo razgovarali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti -  istakao je Radojičić. 

On je naglasio da je uvek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom. 

- Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija - dodao je Radojičić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine poseti Beograd gde će potpisati protokol o saradnji. 

- Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije - naglasio je Đurević. 

On je ocenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se gost i domaćin dotakli mnogih tema koje u budućnosti mogu biti od koristi za oba grada.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro