Izvor:
16.08.2019 u 16:18
0

PRIŠTINA: I Ambasada SAD izašla iz odbora AKKVP!

Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP), nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet saopštio je danas da je podneo ostavku na članstvo u odboru Agencije za poređenje i verifikaciju imovinu objavio je da je danas podneo ostavku u odboru pomenute agencije, podsetivši na stav iznet na dan kada je Šalja izabran.

– SAD su podnele ostavku u Odboru kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, kao što je to učinila Velika Britanija ranije. Nećemo nastaviti da učestvujemo jer rukovodstvo tog odbora služi ličnijim i političkim interesima više nego ljudima. Izbor nekvalifikovanih osoba na vladinim pozicijama šteti imidžu Kosova i gubi poverenje naroda – napisao je Kosnet na Tviteru.

Ranije je ambasador zahtevao da se nekvalifikovani i oni koji zauzmu pozicije kroz nepotizam i klijentelizam uklone iz prištinskih institucija.

Kosnet je i pre nekoliko meseci javno zatražio da Šalja podnese ostavku na tu funkciju, ali je kosovski parlament ipak verifikovao njegov izbor.

Prethodno je britanski ambasador Ruri O`Konel izašao iz odbora iz istih razloga, ocenivši tada da je imenovanje Šalje kršenje Memoranduma o razumevanje koje su potpisali ta ambasada i kosovski parlament.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter