PREDUZIMAJU SVE MERE KAKO BI ZAŠTITILI BEZBEDNOST GRAĐANA: Pojačana kontrola saobraćaja tokom Birfesta!

Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i alkoholisanosti vozača tokom Birfesta koji je počeo na Ušću, izjavio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković. 

- Saobraćajna policija preduzima sve mere da bi poboljšala stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Konstantno se kontroliše brzina kretanja i alkoholisanost vozača. Naročito tokom Birfesta će ta kontrola biti znatno intenzivnija - rekao je Milinković.

Naveo je da je broj poginulih na putevima u Srbiji nešto povećan od početka letnje turističke sezone i da je to posledica pre svega neprilagođene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i umora vozača. 

Saobraćajna policija kontrolisala je danas u Novom Beogradu alkoholisanost vozača, a u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim" Milinkoviću je uručena donacija Apatinske pivare, 10 alkometara najnovije generacije. 

- To će značiti naravno još efikasniju kontrolu alkoholisanosti vozača od strane saobraćajne policije - rekao je Milinković. 

Naglasio je važnost prevencije i naveo da saobraćajna policija nastoji da kroz određene aktivnosti,a ne samo kažnjavanjem učesnika u saobraćaju utiče na njihove stavove o poštovanju saobraćajnih propisa. 

- Nije dovoljno samo napisati kazne kada učesnik u saobraćaju pogreši, već uticati na njega da shvati da je poštovanje saobraćajnih propisa značajno i za njegovu bezbednost, ali i bezbednost svih drugih učesnika u saobraćaju - poručio je Milinković. 

Direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević rekla je da "Apatinska pivara" već 13 godina učestvuje u zajedničkoj akciji sa Upravom saobraćajne policije u okviru koje dodeljuje alkometre saobraćajnoj policiji. 

- To je sjajna akcija koja pomaže prevenciji nesreća koje se nažalost sve više i više dešavaju i zapravo one potvrđuju koliko je važna naša zajednička akcija sa saobraćajnom policijom - rekla je Nikodijević. 

Navela je da se tokom cele godine organizuju razne akcije u vreme trajanja veliki događa i festovala čiji je cilj promovisanje prevencije. 

- Naš cilj je da upozorimo ljude da budu odgovorni i da zapravo vode računa o tome da kada već konzumiraju alkohol ne sedaju za volan, jer tako ugrožavaju i svoj i tuđe živote -  kaala je Nikodijević.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro