Izvor:
15.08.2019 u 17:17
0

SAOPŠTENJE IZ MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Delegacija Japana u Gerontološkom centru u Obrenovcu!

Gerontološki centar u Obrenovcu obišli su danas pomoćnica ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Suzana Mišić i delegacija Japana koju je predvodila Kaori Kono, supruga ministra spoljnih poslova te zemlje.

Ambasada Japana je nakon poplava 2014. pomogla centru donacijom za nabavku opreme, a s obzirom da je ta ustanova pretrpela velike gubitke u opremi zbog poplava. Osim resornog ministarstva od velike je pomoći tada bila i donacija ambasade Japana koja je bila vredna devet miliona, a od tog su novca nabavljeni oprema u kuhinji i vešeraju.

Kroz te je prostorije Suzana Mišić provela delegaciju Japana, nakon čega su razgovarali sa korisnicima ove ustanove.

– Japan je prijateljska zemlja i izuzetno nam je drago što je delegacija tokom posete Srbiji izdvojila vreme da poseti ovu ustanovu. Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Obrenovac 2014. godine Japan nam je pomogao u renoviranju ustanove koja je izuzetno važna za naše korisnike, kojih u ovom trenutku ima 340 – rekla je Mišić.

Ona je dodala da ministar Zoran Đorđević ulaže maksimalne napore kako bi uslovi boravka i rada u svim ustanovama u sistemu socijalne zaštite bili podignuti na viši nivo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter