Izvor:
12.08.2019 u 15:22
0

VREO DAN U SRBIJI: 38 stepeni u Ćupriji, Leskovcu i Vranju!

U Srbiji je danas na snazi narandžasti meteoalarm, zbog veoma visokih temperatura, a najtoplije je u Ćupriji, Leskovcu i Vranju, gde je u 16 sati izmereno 38 stepeni.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u 16 sati je 37 stepeni izmereno u Beogradu, Kragujevcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici i Smederevskoj Palanci.

Za stepen niža temperatura izmerena je Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Velikom Gradištu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu i Nišu.

Na Paliću, u Somboru, Banatskom Karlovcu, Požegi, Kuršumliji, Zaječaru i Dimitrovgradu izmereno je 35 stepeni.

Živa u termometru na Zlatiboru popela se na 31 podeljak, a toliko je izmereno i u Sjenici.

Na Crnom vrhu izmereno je 27, a na Kopaoniku 25 stepeni.

Narandžasti meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Stoga se savetuje da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Prema prognozi, naoblacenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter