Izvor:
08.10.2016 u 13:30
0

OVA DVA NARODA MOŽDA MOGU IPAK ZAJEDNO: Srbi masovno žene Albanke zbog…

Opština Trgovište izdvojila je novac za 300 samaca starijih od 35 godina. Pare su namenjene za odlazak u Albaniju, dokumenta…

U Preševu i opštini Bujanovac u poslednjih godinu dana sklopljeno je šest brakova između Srba i Albanki. To su uglavnom stariji ljudi koji se nisu ženili i koji za novac žene Albanke.

Pre tri meseca i Bratislav Tasić iz sela Lopardince kod Bujanovca oženio je Albanku Dhuratu iz Tirane. Ona je sada Sunčica Tasić.Prema nekim informacijama, Srbi kupuju albanske devojke za pet i po hiljada evra.

Međutim, opština Trgovište izdvojila je novac za 300 samaca starijih od 35 godina. Pare su namenjene za odlazak u Albaniju, dokumenta… – piše agencija.

– Deca od majki šiptarki sutra bi mogli da izdaju Srbiju kao Skender-beg Tursku – rekao je jedan Srbin iz Bujanovca novinskoj agenciji “Naše Preševo”.

On sumnja da će ti brakovi uspeti jer su to, uglavnom, kako kaže, kupljene žene za malo novca ili su prevarene tako što su dovođene da čuvaju stoku.

– Ja sam maltene “razapet” u crkvi zbog svoje odluke, ali i ona je želela da to uradimo – ortkriva Bratislav.

Novinska agencija “Naše Preševo” javlja da je najmanje 800 albanskih žena “na tržištu” Srbije. Većina brakova sklapa se za novac sa starijim muškarcima.

SPREMA SE BRAK ZA 400 ALBANKI i SRBA

Humanitarna organizacija “Stara Raška” došla je do saznanja da još 400 žena namerava da sklopi brak u Srbiji.

– Plašim se da se tim brakovima pokušava da se albanizuje južna Srbija – kaže jedan Srbin.

Mnoge Albanke, ipak, budu zadovoljne i brzo se adaptiraju na okolinu.

Postoje razlike u običajima, moralnim navikama i kulturi, ali se nekada različitosti i privuku – rekla je, sada Sunčica Tasić.

U selu Lopardince ima mnogo neoženjenih muškaraca do 50-te godine, te ne čudi što se odlučuju da žene neveste iz Albanije.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter