Izvor:
21.05.2019 u 09:50
0

DRŽAVNO TAKMIČENJE: Studentkinja Filozofskog fakulteta najbolja na takmičenju iz kineskog jezika!

Studentkinja Filozofskog fakulteta Tijana Čopić pobedila na državnom takmičenju iz kineskog jezika i u julu će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju u Kini, saopštio je danas taj fakultet.

Takmičenje u poznavanju kineskog jezika i kulture "Kineski most" održano je prošlog vikenda u Prvoj beogradskoj gimnaziji, a Tijana Čopić, studentkinja druge godine anglistike, sa kineskim kao izbornim jezokom, pobednik je takmičenja u kategoriji studenata sa naprednim nivoom znanja kineskog.

Tijana je svojim znanjem kineskog jezika, ali i kaligrafskim umećem, ostavila snažan utisak i na kineske medije, koji su pratili ovo takmičenje i zvanično objavili snimak njenog kaligrafskog ispisa.

Ovo je treća godina za redom da studenti Filozofskog fakulteta, koji uče kineski kao izborni jezik, osvajaju prvo mesto, a prvi put u naprednoj kategoriji, čime se još jednom potvrđuje da saradnja kineske i srpske strane daje najbolje rezultate, navode sa tog fakulteta.

Na takmičenju su učestvovali i studenti Filološkog fakulteta iz Beograda, Univerziteta "Megatrend", Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Filozofskog fakulteta iz Novog Sada i Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu.

Studenti su bili podeljeni u dve grupe – studenti sa osnovnim i studenti sa naprednim nivoom znanja iz kineskog jezika, a obe grupe su se takmičile u tri kategorije, govorništvo, talenat i kviz znanja o poznavanju kineskog jezika i kulture, dok su studenti sa naprednim nivoom znanja pisali sastav na zadatu temu na kineskom jeziku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter