Izvor:
06.10.2016 u 20:13
0

NAŠI CARINICI PONOVO USPEŠNI: Skener otkrio ilegalne migrante na Batrovcima

Carinici na graničnom prelazu Batrovci, zahvaljujući mobilnom skeneru, sprečili su pokušaj trojice ilegalnih migranata da sakriveni među robom u kamionima uđu na teritoriju Evropske unije.

Uprava Carine saopštila je da je juče, najpre oko 14 časova, tokom detaljnog pregleda kamiona turskih registarskih oznaka pronađen muškarac, pošto je prilikom analize slike sa mobilnog skenera uočena ljudska silueta među robom.

Kamion je, kako se navodi u saopštenju, bio natovaren balama tekstila, na putu ka Nemačkoj. Ispostavilo se da je kamionska cerada sa gornje strane prosečena i da je državljanin Avganistana tako dospeo u tovarni deo kamiona, bez znanja vozača.

Još dvojica muškaraca iz Avganistana pronađeni su par sati kasnije u prikolici makedonskog kamiona, koji je bio natovaren oplemenjivačem rublja, na putu ka Hrvatskoj.

I u ovom slučaju, kako je saopšteno, iniciran je detaljan pregled, jer su carinici na skeneru uočili dve siluete među paletama robe.

Kamionska cerada je i u ovom slučaju bila isečena sa gornje strane, što je moguće uočiti samo iz ptičje perspektive. Prema iskustvu carinika, ovo je najčešći metod koji migranti primenjuju u nameri da ilegalno pređu granicu i tako stignu do EU.

Tanjug
Foto: Happy Tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter