Izvor:
06.10.2016 u 01:53
0

PANIKA U VRANJU: Najezda zmija otrovnica po gradu!

Iako je u protekla dva dana tempetratura pala za desetak stepeni, visoke temperature u septembru i početkom oktobra, izmamile su poskoke koji se u ovom periodu spremaju za hibernaciju, pa ih je sve više i u samom Vranju, ali i u drugim naseljenim mestima u okrugu.

Poslednji takav slučaj hvatanja poskoka, zabeležen je u naselju Ćoška u Vranju, kada su Udruženje za zaštitu gmizavaca "Poskok" i komunalna policija intervenisali i uhvatili ovu najveću otrovnicu na području Evrope.

Vladica Stanković iz Udruženja "Poskok" kaže je pomenuta vrsta zmije ove godine dosta prisutna i u naseljenim mestima.

– Glavni razlog je što ih je vreme izmamilo i na neki način prevarilo, i one umesto da odu u zimski san, ostale su još uvek na površini.

– Jednog dana su temperature dosta visoke, sledećeg padnu, i one nemaju vremena da se vrate u zemlju. Razlog povećanja brojnosti zmija je i smanjenje broja njihovih predatora, kao što su orlovi i ježevi – navodi Stanković.

On kaže i da se sada svest ljudi dosta promenila, pa zmije ne ubijaju, nego zovu njegovo udruženje i komunalnu policiju, koji ih vraćaju u prirodno stanište daleko od naseljenih mesta.

Informer
Foto: Facebook/dzenaid

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter