Izvor:
02.10.2016 u 18:55
0

MINISTAR VULIN NA KOMEMORACIJI: Poručio da ovaj jezivi zločin nipošto ne smemo zaboraviti, niti dozvoliti da se on ponovi!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da bi svaki pokušaj izjednačavanja streljanih u Jajincima sa onima koji su ih doveli na streljanje i streljali predstaljao najveću uvredu za srpski narod.

Vulin je kazao da 60.000 mučki ubijenih u Jajincima opominju da se takav zločin ne sme zaboraviti i ponoviti.

Kaže da antifašistička prošlost Srbije obavezuje sve nas potomke žrtava da svojim životima ne obrukaju njihovu smrt.

– Bilo kakav pokušaj rehabilitacije od Milana Nedića do svih drugih koji su bili aktivni saradnici okupatora i bilo kakav pokušaj da se izjednače oni koji su streljani na Jajincima i oni koji su ih na streljanje doveli i oni koji su ih streljali je uvreda za zdrav razum i uvreda za čovečanstvo i najveća uvreda za srpski narod – rekao je Vulin novinarima u Jajincima.

Kako je rekao, ko god misli da je moguće rehabilitovati i izjednačiti žrtve Jajinaca i one koje su ih doveli tu je veliki neprijatelj srpskog naroda.

– Mi na svoju istoriju možemo da budemo ponosni i ne smemo da dozvolimo da se zbog politike ili bilo kod grugog razloga dopusti da se naša slavna tradicija, koja nas je svrstala u bolji deo čovečanstva uprlja –istakao je Vulin.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter