Izvor:
22.09.2016 u 02:15
0

SVEČANA AKADEMIJA U GRAČANICI: Obeležen Dan opštine i veliki pravoslavni praznik!

Svečanom akademijom održanom u Domu kulture u Gračanici večeras je obeležen 21. septembar Dan te opštine i veliki pravoslavni praznik Mala Gospojina – praznik manastira Gračanica.

Svečanoj akademiji pored vodeći ljudi Opštine Gračanica na čelu sa predsednikom opštine Vladetom Kostićem i potpredsednikom Vlade u Prištini Branimir Stojanovićem, prisustvovali su i vladika Raško-prizrenski Atanasije, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Ðurić, gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Reprublike Srbije Marko Ðurić je rekao novinarima da je došao u Gračanicu kako bi na dan te opštine preneo poruku predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da je Srbija čvrsto uz svoje građane koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

– Svim Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji treba odati priznanje na svemu što su istrpeli, posebno u poslednjih 16 godina i što su uspeli da opstanu u nemogućim uslovima. Danas se u selima u opštini Gračanica rađa mnogo više dece nego u centralnoj Srbiji i to je sjajna stvar koja je najbolji dokaz da su Srbi odlučni u tome da ovde ostanu i opstanu, a osnov za opstanak je pošten način rada svih onih koji predvode srpski narod na Kosovu i Metohiji – rekao je Ðurić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da su on i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica došli na Kosoo i Metohiju da bi pružili podršku ali i dali konkretnu pomoć srpskom narodu koji tu živi.

– Raduje da vidimo da život u Gračanici ide napred i da Gračanica raste i da se razvija – rekao je Vučević.

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić je rekao da je Dan Gračanice prilika da se u njoj okupe prijatelji, ali i prilika da opštinsko rukovodstvo da izveštaj o svom radu u predhodnih godinu dana.

– Gračanica ima i svoje potrebe jer od jedne ruralne sredine postaje ozbiljna varoš, a naš zadatak je da obezbedimo uslove da se te potrebe ispunimo – rekao je Kostić.

Ranije danas u manastiru Gračanica obeležena je slava tog manastira – Mala Gospojina.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter