MINISTAR PROSVETE PORUČIO SA VUKOVOG SABORA: Uvek ćemo čuvati srpski jezik i štititi od lošeg uticaja!

 

Ministar, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u Tršiću gde je prisustvovao završnoj svečanosti Vukovog sabora da će ministarstvo učiniti sve da zaštiti srpski jezik od loših uticaja.

- Uvek ćemo pružiti podršku manifestacijama koje imaju za cilj očuvanje srpskog jezika i kulture. Iz istog razloga u narednom periodu sa Ministarstvom kulture i informisanja pokrenućemo niz akcija, a naš prvi projekat biće povećanje fonda školskih biblioteka -  rekao je Šarčević, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Navodi se da je uoči završne svečanosti zatvaranja 83. Vukovog sabora u Tršiću, ministar je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem obišao Višenamenski centar, koji je sagrađen kako bi postao nacionalni centar za jezik i kulturu, kao i Galeriju Vukove spomen škole i Muzej jezika i pisma.

Gradonačelnik Loznice je istakao da će lokalna samouprava sa ministarstvima prosvete i kulture iznaći najbolje rešenje da Vukov sabor ne bude samo mesto okupljanja slavista već šire populacije, što će doprineti ne samo afirmaciji kulture i jezika već i regiona, kaže se u saopštenju.

Na zatvaranju Vukovog sabora besedu je održao Svetislav Božić, dopisni član SANU i redovni profesor Fakulteta muzičkih umetnosti Univerziteta u Beogradu, a nastupio je i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo". 

Tanjug
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro