Izvor:
09.09.2016 u 17:38
0

STRAŠNI BEZOBRAZLUK NA FAKULTETIMA: Evo šta će vam se dogoditi ako ste mladi i ŽELJNI ZNANJA!

Ako pripadate grupi prosečnih postdiplomaca, koji su nezaposleni, žive sa roditeljima, voze se gradskim prevozom i kupuju na snizenjima, odluka da nastavite dalje školovanje i sa diplomom mastera pronađete posao, izgleda da se čini kao skupa i uzaludna.

Naime, samo raspitivanje za prijemni ispit za Master studije na jednom od fakulteta Beogradskog univerziteta izaziva traumu!

U ovakvo stanje se uverila novinarka HappyTv.rs kada je pozvala nekoliko fakulteta samo da bi se raspitala o ceni polaganja ispita.

Na Fakultetu organizacionih nauka, kao i po običaju visoke cene taksi, ali i neljubazni službenici! Kada smo pitali: Kolika je cena polaganja prijemnog ispita, odgovorili su bili bukvalno šokantni!

9.900, je polaganje! – Na pitanje novinarke zbog čega je tolika cena, drsko su odgovorili da su oni obični službenici i da je cenovnik usvojen. Kada smo poželeli da pitamo dekana zbog čega je tako visoka cena, njegova sekretarica je rekla da na obična studentska pitanja ne odgovara, a potom drsko rekla da on nije tu.

Još veću drskost student može da oseti na Filološkom fakultetu, gde dodatno pitanje, završava spuštanjem slušalice! Kada je novinarka pitala zašto samo polaganje prijemnog ispita košta 7.500 dinara, usledio je neverovatan odgovor službenice.

Pa nije vam ovo pijaca, to je fiksna cena – a zatim se čuo zvuk prekida veze.

Na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, još nekulturnije ponašanje! Cena polaganja prijemnog ispita košta 10.000 dinara, a kada se zatraži broj telefona dekana, službenica odgovara drsko, diktirajući broj, na koji se niko ne javlja brzinom svetlosti.

Posle, ovakvog ophođenja, jedan postdiplomac jedino ako ima ogromnu motivaciju, može da nastavi školovanje…Potsećamo Srvija ima samo 5% visokoobrazovanog stanovništa, sa očekivanjima znatno većeg broja. Uz ovakav pristup i ophođenje prema mladima koji su željni znanja, naša zemlja potkopava svoje zvanične stavove!

HappyTv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter